Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Module Water voor de milieuagent

Algemeen

In deze module leer je de diverse vormen van waterverontreiniging herkennen en de schade daarvan vast te leggen. Samenwerking met partners en kennis van wet- en regelgeving zijn hierbij cruciaal en komt uitgebreid aan de orde.

Deze opleiding is één van de vijf modules van de specialistische opleiding milieuagent. De milieuagent vervult een belangrijke taak bij de handhaving en opsporing van milieudelicten. Als milieuagent vorm je de verbinding tussen de basispolitiezorg en de milieuteams en heb je meer kennis en deskundigheid op het gebied van milieudelicten. Je handelt eenvoudige milieuovertredingen zelfstandig af en vervult een stimulerende en enthousiasmerende rol richting leidinggevenden en gebiedsgebonden politiefunctionarissen. Je fungeert als hét aanspreekpunt voor alle milieuaspecten binnen je korps, in je werkgebied en zoekt de verbinding met het lokale bestuur en de regionale uitvoeringsdiensten. Met behulp van collega’s en externe partners verzamel en deel jij relevante informatie over zowel landelijke als voor de regio belangrijke milieuthema’s en je initieert milieuprojecten binnen de basispolitiezorg.

Voor wie

Je bent milieuagent in de basispolitiezorg en hebt de module Milieuagent Omgevingsrecht gevolgd.

Praktische informatie

Code: 4101725.002
Type: Module
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 34 sbu
Instituut: 20 sbu
Korps: 8 sbu
Zelfstudie: 6 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.139,00

Overige informatie

Afhankelijk van je ervaring en werkomgeving kies je, in overleg met jouw leidinggevende, voor de gehele opleiding milieuagent en dus alle modules of voor één of meerdere specifieke modules. Vrijstelling van bepaalde onderdelen van de opleiding is mogelijk.  Je moet wel over aantoonbare competenties beschikken die in een ervaringscertificaat worden beschreven.

De informatie in deze beschrijving wordt aangevuld en mogelijk op punten aangepast naar aanleiding van de pilot milieuagent.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • Je bent in het bezit van het politiediploma op mbo niveau 4
  • Je bent in het bezit van het politiediploma op mbo niveau 3 met minimaal twee jaar praktijkervaring
  • Je bent in het bezit van het certificaat Omgevingsrecht voor de milieuagent

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende kun je via Youforce (Aanvraag Studiefaciliteiten) een aanvraag indienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie en geïnteresseerd in een van de basisopleidingen? Kijk dan voor meer informatie op kombijdepolitie.nl of neem contact met op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.