Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Vervolgopleiding buitengewoon opsporingsambtenaar

Algemeen

In deze vervolgopleiding worden BOA’s gekwalificeerd om milieuovertredingen op te sporen en een proces-verbaal op te maken. In dienst van het bestuurlijke apparaat combineer je de opsporingsfunctie met milieutoezicht. Daardoor vervul je bij de handhaving van de milieuwetgeving een belangrijke schakelfunctie tussen het bestuur en de politie.

Voor wie

Deze vervolgopleiding is bedoeld voor medewerkers die als milieuboa werkzaam zijn in Domein II.

Opbouw

De opleiding beslaat twaalf lesdagen waarin op basis van theorie en praktijkvoorbeelden de uitvoering van een eenvoudig opsporingsonderzoek behandeld wordt. Je voert vervolgens een eenvoudig opsporingsonderzoek uit en maakt een proces-verbaal op. Na de beoordeling sluit je de opleiding af met een mondeling examen.

Resultaat

Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig eenvoudige opsporingsonderzoeken uit te voeren en af te handelen. Daarnaast kun je voor de vervolging van de overtreding van milieuwetten een procesverbaal/ eenvoudig dossier opmaken.

Praktische informatie

Code: 9101400.002
Type: Training
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 188 sbu
Instituut: 88 sbu
Korps: 32 sbu
Zelfstudie: 24 sbu
Proeve: 44 sbu

Duur: 3-6 maanden
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 1.871,00

Overige informatie

Deze opleiding is onderdeel van het permanente her- en bijscholingstraject voor milieuboa’s. De opleiding is duaal en contextgebonden en leert je om vanuit jouw werkomgeving eenvoudige opsporingsonderzoeken uit te voeren.

Randvoorwaarden

Gedurende de opleiding loop je stage bij een opsporingsdienst die past in de context waar je werkzaam bent.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

  • diploma buitengewoon opsporingsambtenaar (CITO)
  • beëdigd als Milieuboa Domein II

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Deze opleiding wordt niet standaard afgenomen door de politie. Het is niet mogelijk om deze opleiding aan te vragen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.