Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Gebruik valbeveiliging

Algemeen

Bij het verrichten van werkzaamheden op hoogte is valgevaar een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Om valgevaar te voorkomen dienen jij en je werkgever de nodige maatregelen te treffen om eventuele risico’s weg te nemen of tot een minimum te beperken.

Voor wie

Je bent als (overheids)medewerker aangewezen om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Je persoonlijke geschiktheid wordt door de werkgever bepaald.

Opbouw

Tijdens de opleiding ‘Gebruik valbeveiliging’ leer je hoe je jezelf veilig op hoogte kan verplaatsen en/of werkzaamheden kan verrichten. De nadruk van de opleiding ligt op het begrijpen van de theorie en de toepassing ervan in de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • wet en regelgeving/risicomanagement;
  • persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), materialen en uitrusting; 
  • valfactor; 
  • valbeveiliging; 
  • positionering; 
  • harness suspension trauma (HST).

In bepaalde gevallen word je onderricht in de voor jouw relevante taakspecifieke procedures.

Resultaat

Je bent bevoegd om, onder supervisie van een hoogtespecialist/level 2, zelfstandig je PBM aan te trekken en deze bij anderen te controleren. Je bent bevoegd om te werken met de onderrichte materialen, deze visueel te inspecteren, risicomanagement toe te passen, werken met een valbeveiliging en een werkpositionering op hoogte toe te passen.

Praktische informatie

Code: B002168.001
Type: Cursus
Examineringtype: Certificaat

Studielast totaal: 8 sbu
Instituut: 8 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 530,00

Overige informatie

De borging van de kwaliteit na het succesvol afronden van de opleiding is vastgelegd in de ‘Regeling blijvende certificering en hercertificering werken op hoogte’.

Het certificaat heeft een onbeperkte geldigheidsduur mits je voldoet aan de gestelde eisen voor de blijvende certificering.

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je bent in het bezit van een certificaat ‘Basisopleiding werken op hoogte’ en hebt voldaan aan de ‘Regeling blijvende certificering en hercertificering werken op hoogte’.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? Dan is het niet mogelijk om deze opleiding individueel aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met je leidinggevende.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.