Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

Training Crisisbesluitvorming (BLOOS/ IRS)

Algemeen

Deze training leert collega's van de politie die werkzaam zijn in het vakgebied multidisciplinair risicomanagement meer over de gehanteerde technieken bij de thema's BLOOS (Beleid, Locatie, Object, Omstandigheden, Subjecten) en IRS (Informatie, Risico en Scenariomanagement). Je leert een risico inschatting en een risico analyse te maken. Bovendien leer je hoe proactieve en reactieve maatregelen te bedenken c.q. te adviseren.

Voor wie

Je bent werkzaam in het vakgebied multidisciplinair crisismanagement.

Opbouw

In deze training wordt gestart met de structuur van BLOOS en IRS. Daarna volgt een theoretisch opbouw van informatiemanagement gevolgd door risico scenariomanagement in het kader van Referentiekader Regionaal Crisisplan. Dit plan maakt deel uit van een 5-stappenplan als onderdeel van de uitvoer van Staf GBO (monodisciplinair).

Resultaat

  • Je hebt inzicht in de gehanteerde technieken op gebied van informatiemanagement, BLOOS en risico scenariomanagement (IRS).
  • Je bent in staat om de verkregen informatie toe te passen op de vastgestelde politieprocessen volgens het Referentiekader Regionaal Crisisplan. Dit is een middel om snel en methodisch informatiemanagement toe te passen op het eigen kernproces van het knoppenmodel. Het geeft een ordening van informatiestromen die van belang zijn voor de procesuitvoering van de politieprocessen.

Praktische informatie

Code: B002009.002
Type: Training
Examineringtype: Bewijs van deelname

Studielast totaal: 16 sbu
Instituut: 16 sbu

Duur: < 1 week
Geen locatie gevonden
Totaalprijs: € 540,00

Startdata

Voor deze opleiding is momenteel geen startdatum beschikbaar.

Algemene instroomeisen

Je hebt enige kennis van en/of affiniteit met crisisbeheersing.

Vrijstellingen

Lees de algemene informatie over vrijstelling op basis van EVC.

Aanmelden

Ben je werkzaam bij de politie? In overleg met je leidinggevende kun je via Youforce (Aanvraag Studiefaciliteiten) een aanvraag indienen.

Ben je nog niet werkzaam bij de politie? Kijk dan op kombijdepolitie.nl of neem contact op met de afdeling Werving van de politie via info@kombijdepolitie.nl of 088 6622300.

Meer weten?

Ben je werkzaam bij de politie en heb je een vraag over de planning van een opleiding? Stel deze dan bij je leidinggevende.